Voordelen betonlook vloer

Steeds meer mensen kiezen vanwege de voordelen voor een betonlook vloer in hun woning, in plaats van de standaard laminaat- of parketvloer. Met een betonnen vloer verandert u de uitstraling van uw woning en geniet u van vele voordelen. Zo is de vloer ijzersterk, wordt hij naadloos gelegd en is hij zeer gemakkelijk schoon te houden.

Een betonlook vloer is naadloos

Betonnen vloeren worden naadloos gelegd. De ruimte wordt optisch vergroot, omdat de vloer uit één geheel bestaat. Omdat de vloer geen voegen bevat, heeft u geen last van ophopend vuil of slijtage aan de voegen.

Goedkoper bij groter oppervlak

Het leggen van beton in een kleine ruimte is relatief prijzig. Een betonlook vloer leggen we bij de meeste klanten over grote oppervlakken, omdat hierdoor de prijs per vierkante meter daalt. Laat daarom bijvoorbeeld een betonlook vloer leggen op de gehele benedenverdieping, of plaats een bestelling samen met uw buren.

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het grote voordeel van een betonlook vloer is dat deze in alle kleuren te leggen is. Uiteraard zijn de grijstinten verreweg het populairst, maar wij kunnen uw nieuwe vloer iedere RAL- of NCS-kleur geven. Voor een andere kleur dan grijs rekenen wij een meerprijs.

Een betonlook vloer is eenvoudig schoon te maken

Het naadloze karakter van de betonlook vloer heeft als voordeel dat de vloer zeer gemakkelijk schoon te houden is. Er blijft geen vuil tussen de voegen zitten en de vloer kan schoongemaakt worden met een stofzuiger met zachte borstel en een lauwwarm sopje.

IJzersterk en duurzaam

Beton is van nature een zeer sterk materiaal. Een betonlook vloer kan prima tegen een stootje en is daarom de ideale vloer voor een gezin met kinderen. Met een speciale sealer maakt u de toplaag extra krasbestendig.

Kies de afwerking die u wilt

Een ander groot voordeel van betonlook vloeren is dat ze voorzien kunnen worden van een speciale afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een geluiddempende laag, een gegraveerde tekst, logo of afbeelding, een antisliplaag of een sealer die de vloer waterdicht maakt. Ook is het mogelijk om een tegelmotief in de vloer te slijpen en de vloer bestand te maken tegen het intrekken van vlekken.

Combineer de vloer met vloerverwarming

Uw nieuwe betonlook vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Het heeft als grote voordeel dat u flink kunt besparen op uw energierekening; de warmte wordt namelijk beter verdeeld over de ruimte. Bovendien heeft u in de winter geen last meer van koude voeten. Rivev Betonlook Wonen levert hiervoor een all-in pakket: we zorgen voor de aanleg van zowel de vloerverwarming als van de vloer zelf.

Geschikt voor iedere interieurstijl

Het laatste voordeel van een betonlook vloer is zijn brede toepasbaarheid. Het maakt niet uit wat voor interieur u mooi vindt, een betonlook past overal bij. Het staat mooi in een landelijk interieur, maar completeert ook een vintage of industriële look.

Een topkwaliteit vloer met betonlook

Rivev Betonlook Wonen helpt u graag met de realisatie van uw nieuwe betonlook vloer. Wij hebben jarenlange ervaring met het leggen van betonnen vloeren en het integreren van vloerverwarming. Ons streven is om uw woning te voorzien van de perfecte vloer. Dit doen wij door:

  • De optimale condities in de ruimte te realiseren, zodat de vloer op de juiste temperatuur kan koelen en uitharden. Hiermee voorkomen we ‘schotelvorming’, het proces van het bollen van het beton.
  • Het aanleggen van een goede wapening en het storten van voldoende beton. Het correct uitvoeren van deze twee factoren minimaliseren de kans op scheurtjes.
  • De hoeken goed op te vullen. Deze zijn het moeilijkst om egaal te krijgen; wij besteden hier dan ook extra aandacht aan. Zo wordt het ‘zinken’ van de hoeken voorkomen en ontstaat er een gladde en strakke vloer.
  • Rekening te houden met de opbouwhoogte van de betonnen vloer. Door een exacte berekening te maken zorgen we ervoor dat de vloer dik genoeg wordt en dat de deuren nog open kunnen.

Een betonlook vloer van Rivev Betonlook Wonen is vrijwel 100% vlak. Ondanks dat we geen garantie kunnen doen dat de vloer helemaal glad en vlak wordt, werken we wel met een maximale afwijking van 5 millimeter per twee meter vloer. Dit is minimaal en met het blote oog niet waarneembaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van een betonlook vloer? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Bel naar 06 14646517 of vul het contactformulier in.

Offerte aanvragen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een betonvloer in uw bedrijf.