Betonlook vloer vlinderen

Het vlinderen van een betonlook vloer zorgt voor een bijzondere en unieke uitstraling. De vakmensen van Rivev zijn zeer ervaren in het vlinderen van nieuwe en bestaande betonlook vloeren. Op deze pagina leggen wij onze werkwijze uit en vertellen we u wat de voordelen zijn van het vlinderen van een betonlook vloer.

De voordelen van een gevlinderde betonlook vloer

Duurzaam

Onderhoudsvriendelijk

Brandvertragend

Zeer hygiënisch

Strak design

Aangenaam

Wat is vlinderen?

Met vlinderen voorzien we de betonlook vloer van een compacte structuur. Hierdoor verandert het uiterlijk en krijgt uw vloer een wolkachtige uitstraling. Wanneer het beton is gestort, is het noodzakelijk dat de vloer droogt. Na de droogtijd voelt het oppervlak nog ruw en oneffen aan. In deze fase behandelen wij de vloer machinaal, waardoor de vloer zijn schitterende aanzien ontwikkelt.

De specialisten van Betonlook Wonen vertellen u graag meer over het vlinderen van een betonlook vloer. Neem voor meer informatie contact met ons op via 06 14646517 of vraag direct een vrijblijvende prijsopgave aan.

Offerte Contact

Vlinderen en polijsten voor een egale betonlook vloer

Een betonlook vloer wordt vrij glad door vlinderen, maar vertoont nog wel oneffenheden. Als vloersysteem in een garage of industriële ruimte functioneert een gevlinderde vloer uitstekend. Wanneer u de betonlook vloer wilt toepassen in een huiselijke sfeer zoals de woonkamer, slaapkamer of keuken, dan dient de vloer verder afgewerkt te worden. Door de vloer te polijsten met een slijpmachine met diamantschijf wordt het oppervlak egaler. De diamantschijf slijpt alle onzuiverheden uit de vloer, zodat er een zeer gladde betonvloer ontstaat.

Praktisch én mooi

Het polijsten heeft naast een esthetische functie ook een praktische functie. De toplaag van de vloer wordt versterkt en doordat het oppervlak gladder is, is de vloer gemakkelijker schoon te maken.

Verschillende afwerkingen van een gevlinderde betonlook vloer

Een betonlook vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. De afwerking is mede bepalend voor het uiterlijk van de betonlook vloer. De volgende factoren hebben invloed op het uiteindelijke resultaat:

  • De manier van vlinderen
  • De keuze voor een matte of glanzende look
  • Toevoeging van toeslagstoffen
  • Persoonlijke voorkeuren zoals extra coatinglagen

De kleurkeuze van uw gevlinderde betonlook vloer

Een betonlook vloer heeft vaak een grijze kleur. Om een unieke uitstraling te creëren kunt u hier van afwijken en zelf de kleur bepalen. Bij Betonlook Wonen kiest u uit een breed kleurenaanbod. U kunt zelfs kleuren met elkaar combineren. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem daarom contact met ons op via 06 14646517 of stuur een e-mail naar info@rivev.nl.

Hoe onderhoud ik een gevlinderde betonlook vloer?

Voor het onderhouden van een gevlinderde betonlook vloer adviseren wij om gebruik te maken van impregneerwax. Hierdoor is de vloer minder gevoelig voor vocht en vuil en gaat deze langer mee. Daarnaast kunt u de vloer regelmatig onderhouden met bijvoorbeeld bijenwas of acrylwas. Hiermee maakt u vloer beter bestand tegen vlekken en kringen die ontstaan door het morsen van vetten en vloeistoffen.

Schoonmaakadvies

Een gevlinderde betonlook vloer reinigt u op dezelfde manier als een normale betonlook vloer. Dat wil zeggen dat u de vloer het beste kunt schoonmaken met koud water en een dweil. Losliggend vuil en stof kunt u verwijderen met een stofzuiger of zachte bezem. Het enige verschil met een reguliere betonvloer is dat u de vloer regelmatig dient te onderhouden met bijenwas of acrylwas.

De kosten van een betonlook vloer vlinderen

De prijs van een gevlinderde betonlook vloer verschilt per situatie. Meerdere factoren hebben invloed op het kostenplaatje:

  • De gekozen afwerking;
  • De gekozen kleur of kleurencombinaties;
  • Extra opties, zoals vloerverwarming of een extra coating;
  • De grootte en vorm van de ruimte.

Daarnaast speelt uw huidige vloer ook een rol: wilt u een bestaande betonlook vloer laten vlinderen of wenst u een compleet nieuwe gevlinderde vloer? Onze vakmensen vlinderen dagelijks betonlook vloeren en andere vloersystemen en informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op met Betonlook Wonen

Voor meer informatie over een betonlook vloer vlinderen en de kosten daarvan, neemt u contact met ons op via 06 14646517 of maakt u gebruik van het contactformulier.

Offerte aanvragen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een betonvloer in uw bedrijf.