Aanleg van een betonlook vloer

Een betonlook vloer wordt gelegd in 5 stappen. In onderstaand stappenplan leggen wij u uit hoe onze specialisten een betonlook vloer bij u aanbrengen.

Stap 1: voorbehandeling ondergrond

Voordat de betonlook vloer kan worden aangelegd, is het noodzakelijk dat de ondervloer in goede staat verkeert en uitgehard is, anders kan de betonlook vloer niet goed hechten. Daarom egaliseren wij de ondergrond en maken het oppervlak vet- en stofvrij alvorens wij kunnen beginnen.

Stap 2: de primerlaag aanbrengen

Om de vloer stevig te maken én goed te laten hechten wordt de primerlaag aangebracht. Afhankelijk van de ondergrond bepalen we welk type primerlaag wordt gebruikt.

Stap 3: de schraplaag aanbrengen

Als de primerlaag is opgedroogd, wordt de schraplaag aangebracht. De schraplaag wordt ook wel ‘screed’ genoemd en voegt taai elastische eigenschappen toe aan de vloer. Afhankelijk van hoe stroef en ruw de vloer is, wordt de dikte van de schraplaag bepaald.

Na ongeveer 18 uur is de schraplaag droog, mits er een kamertemperatuur in de ruimte wordt aangehouden.

Stap 4: de betonlook vloer vormen

Wanneer de schraplaag helemaal droog is, kan de betonlook vloer worden aangebracht. Hierbij wordt de vloer eerst aangelegd bij de randen en werken we naar het midden toe. Er worden twee kleuren aangebracht en afhankelijk van uw wensen kan er een druk of rustig patroon in worden aangebracht.

Stap 5: extra bescherming

Voor extra bescherming van uw betonlook vloer brengen we een aflaklaag aan. U kunt hierbij kiezen uit diverse soorten afwerking zoals mat, glans of een geluiddempende laag.

Meer informatie over een betonlook gietvloer

Voor meer informatie over het aanbrengen van een betonlook gietvloer of om direct een offerte aan te vragen, neemt u telefonisch contact met ons op via 06 14646517 of vult u het offerteformulier in.

Offerte    Contact